streda 23. septembra 2015

Väčšina ľudí si vezme svoju výnimočnosť do hrobu

Si jedným z nich už teraz? Budeš jedným z nich po pár neúspechoch? Prečo to nechceš zmeniť?

Myslíš si, že nie si dosť silný, aby si niečo dokázal. Ale to nie je pravda. Každý má silu na to, niečo zmeniť, niečo dokázať, jednoducho ísť si za svojím snom. Nie je to jednoduché?  A čo má byť? Prečo by to malo byť jednoduché? Všetko, čo za niečo stoji je ťažké. Rodina, vzťahy, zdravie, peniaze a kariéra, láska. Do tohto všetkého, musíš investovať. A to nielen peniaze, no hlavne čas a chuť. Obetovať samého seba, aby si dosiahol šťastie a splnil si svoje sny.

Zdravie sa kúpiť nedá. Mnoho ľudí má zdravotné problémy  a má ich jednoducho preto, že tak rozhodol Boh, osud, či gény. Záleží od toho, ako sa na to pozrieš. Ale odpovedz úprimne. Robíš naozaj všetko preto, aby si bol zdravý? Aha prepáč, robíš 20 brušákov a drepy každý deň. A to má stačiť? Určite to stačí, ale len na zaslepenie tvojho svedomia, ktoré kričí na všetky strany, aby si so sebou niečo robil. Aby si zmenil svoj život. Zmenil prácu, stravu a zlé návyky. Aby si sa cítil spokojný a šťastný a mohol týmto šťastím a láskou zahrnúť svoje okolie. A prečo to je dôležité? Je to preto, lebo len na tom záleží! Nezáleží na tom, či si kúpiš značkové handry, drahé hodiny a či máš najnovšie auto. Nikomu na tom nezáleží, možno len tebe a tvojim nešťastným známych, ktorí sú zameraní na mamon, pretože sú vnútorne nešťastní a jednoducho hľadajú náhradu. To, či si šťastný ty, je dôležité. To, že si zdravý ty, je dôležité. Len tak budeš tvoriť krajší svet, len tak dokážeš pozitívne vplývať na svoje okolie, len tak budeš výnimočný. A keď sa staneš výnimočným, zistíš, že takých ľudí je oveľa , ako si si myslel, pretože ich začneš priťahovať. Áno, takto funguje život. Máš depku, si nešťastný, cítiš sa zle a presne takýto typ ľudí budeš priťahovať. Budete si medzi sebou mastiť ego, že to nie je také hrozné, ale hrozné to je!
Zdroj: Knowledge of Today

Prečo si tak pohodlný, že nerobíš niečo pre svoje zdravie? Nemáš čas? Si potom unavený? Musíš sa venovať iným povinnostiam? Áno určite to pravda je, ale stále je to výhovorka. Daj sa konečne dokopy a začni prekonávať svoje limity! Nevadí, že ťa to nebude zo začiatku baviť, hľadaj to, čo ťa baviť bude. No, pokiaľ neskúsiš všetko možné aj nemožné, nikdy nenájdeš svoj vnútorný pokoj. Nenájdeš to, čo ta baví, nenájdeš svoj talent.

Nemáš podporu vo svojom okolí? No a čo! Nauč sa motivovať sám. Robíš to pre seba. Nezáleží, čo na to tvoji známi, či rodina. Nezáleží ,či ťa podporia alebo nie. Ty musíš v prvom rade byť ten, čo si verí a  ide za svojim.

Je to ťažké, ale keby to nebolo ťažké, robil by to každý! Ráno sa zobúdzaš a ideš do práce, ktorú neznášaš, ale aj tak tam ideš, ako milióny ďalších ľudí na celom svete. Nemusíš byť jedným z nich. Je vysoká nezamestnanosť a potrebuješ stabilný prijem, takže robíš čokoľvek, aj keď ťa to nenapĺňa. Prečo to robíš? Čo ťa k tomu núti? Len ty sám, nikto iný. Nemôžeš si nájsť lepšiu prácu lebo nevieš cudzí jazyk, chýba ti prax alebo teoretické znalosti? Lebo ponuky práce nie sú v tvojom okolí a pre teba je ťažké opustiť svoju zónu komfortu? Prečo sa nezačneš vzdelávať a zvyšovať si svoju kvalifikáciu, aby si dostal lepšie platené miesto? Prečo sa nechceš zmeniť na niekoho výnimočného, o ktorého sa budú zamestnávatelia doslova biť? Nemáš talent, nemáš na to bunky, je to ťažké aťd? Samozrejme, že je. Stačí vykročiť zo svojej komfortnej zóny a uvidíš, ako ľahko ti pôjdu niektoré veci. A tie čo ti pôjdu ťažko, budeš drilovať dovtedy, kým ti nepôjdu ľahko.

Ako raz niekto povedal: „Najbohatšie miesto na svete je cintorín, pretože je plný vynálezov, nápadov, patentov, o ktorých sme nikdy nepočuli. Nápady a sny, ktoré sa nikdy nestali skutočnosťou. Nádeje a túžby podľa ktorých nikto nikdy nekonal“.

Prestaň konečne utekať od bolesti. Bolesť je tvoja súčasť, Bolesť je to čo ťa posunie dopredu. Bolesť je tvoja hrdosť a premeň ju na svoju výsadu. Bolesť je tvoj prostriedok na to, aby si dosiahol čo chceš!

Tak vypni PC, vypadni von a začni niečo robiť so svojím životom. Vykašli sa na imigrantov, voľby, či primitívne „reality show“. To nie sú tvoje problémy. Nie je to tvoj život. Tvoj život, tvoje šťastie je v tvojom tele, daj mu to, čo potrebuje a buď šťastný!


martinus.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára